E-Book Youtuber Paling Lengkap

Cepat & Mudah Difahami.

E-Book Jom Jadi Youtuber

Harga Biasa, RM150. Harga Sekarang Hanya RM100. (JIMAT Lebih 30%)

Tekan butang “SAYA NAK ORDER ” untuk buat pembelian segera!

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah E-Book (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli E-Book ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau diPOS ke alamat rumah anda. Sila check bahagian SPAM jika anda tidak menerima sebarang email setelah membuat pembelian.

Kenalkah anda siapa mereka ini ?

Wajah-wajah ini tidak perlu lagi diperkenalkan kerana mereka ialah Youtuber berjaya di Malaysia yang sangat bijak mengambil peluang membuat duit hanya melalui Youtube. Mereka telah menjana ratusan ribu ringgit hanya dengan membuat video di Youtube. Jika mereka boleh mengapa tidak anda ?

Rahsia Buat Duit Dengan Youtube Terbongkar !

Assalamualaikum wbt. Hai semua, saya AMAR.

Saya adalah seorang Youtuber yang menggunakan pelbagai kerjaya dan kemahiran yang ada untuk dijadikan sebagai konten video youtube bagi melipatgandakan pendapatan. Antara kerjaya saya ialah peguam, penyanyi, motivator, penyusun muzik dan ahli silap mata.

Saya mengkaji tentang youtube di pelbagai aspek terutamanya berkaitan tentang peraturan youtube, marketing video youtube, search engine optimization (SEO) dan sebagainya.

"Sediakan Payung Sebelum Hujan. Kalau Dah Hujan Macamana ?"

Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Kita perlu bersedia dengan sebarang kemungkinan. Kita tak tahu selepas ni bagaimana dengan keadaan ekonomi negara. Bagi yang bekerja swasta, kita doakan agar tak dibuang kerja. Nauzubillah. Bagi yang buat bisnes sendiri, kita doakan agar bisnes dapat bertahan. Amin ya rabbal alamin.

"Dalam Kesempitan Ada Kesempatan"

Bila Covid-19 melanda dunia, ramai orang mula lihat menjadi Youtuber sebagai pilihan terbaik untuk menjana duit tanpa perlu keluar rumah. Dan ramai yang telah berjaya antaranya ialah DD Chronicle. Dalam tempoh kurang 1 bulan subscribers beliau telah mencecah 100 ribu dengan jutaan tontonan. Semakin ramai orang menonton video kita semakin banyak duit yang masuk.

Tak perlu cari orang (Downline)

Kerana orang sendiri akan datang untuk tonton video anda

Tiada risiko kena tipu

Anda tidak perlu takut ditipu kerana anda bekerja dengan sistem, bukan manusia

Tiada MODAL

Hanya perlu ada internet & smartphone. (Confirm setiap orang ada)

Tak perlu berhenti kerja

Anda boleh menambah pendapatan sampingan tanpa perlu berhenti kerja.

TIADA TEKANAN

Tiada sesiapa yang akan menekan anda untuk bekerja sehingga stress. Jika anda membuat banyak konten, lebih banyak pendapatan yang akan dijana.

MASA MILIK ANDA

Jika anda seorang yang tak bekerja anda lagilah banyak masa untuk tumpu buat duit dengan Youtube

Testimoni

E-Book Jom Jadi Youtuber

Harga Biasa, RM150. Harga Sekarang Hanya RM100. (JIMAT Lebih 30%)

Tekan butang “SAYA NAK ORDER ” untuk buat pembelian segera!

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah E-Book (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli E-Book ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau diPOS ke alamat rumah anda. Sila check bahagian SPAM jika anda tidak menerima sebarang email setelah membuat pembelian.

Sesiapa Sahaja Boleh Jadi Youtuber

Disebabkan PKP & Covid-19, walaupun saya peguam, saya tetap terasa tekanannya. Konon peguam kaya. Tetapi sebab client tak mampu dan terpaksa hold bayar progress fee sebab bisnes mereka pun terjejas, maka peguam pun tak dapat duit la jugak.

Saya juga ada kerjaya lain iaitu artis nasyid, motivator, dan ahli silap mata. Nampak macam terjamin kan? Sebab nampak macam banyak sumber pendapatan. Tapi semua kerjaya tersebut melibatkan program yang mana memerlukan orang ramai berkumpul. Dah nak berkumpul pun tak boleh sekarang akibat wabak, so macam mana nak dapat duit?

Alhamdulillah la saya ni seorang Youtuber. Saya buat kerja dari rumah saja. Banyak jenis video kita boleh buat untuk jana duit. Tengok ni duit income youtube saya yang masuk semasa PKP. Lega oii!..

Dulu Orang Berlumba-lumba Nak Jadi Artis, Sekarang Dah Terbalik…

Dahulu, Youtuber berlumba-lumba nak jadi artis. Tapi sekarang, artis pula yang berlumba-lumba nak jadi Youtuber. Mereka menggunakan populariti yang ada sebagai salah satu tarikan menarik jumlah penonton.

Tapi...

SAYA ORANG BIASA Je..Ada Ke Orang Nak Tengok Video saya ?

Macam saya cakap, sesiapa sahaja boleh jadi Youtuber. Apa-apa video pun boleh tarik penonton dan buat duit. Kalau anda tengok contoh-contoh yang saya bagi sebelum ni macam Sugu, DD Chronicles, mereka bukanlah artis atau selebriti. Tapi sekarang semua orang suka tengok video mereka termasuk artis.

SAYA TAKDE IDEA Nak Buat Video Pasal Apa...

Sebenarnya anda boleh rakam apa-apa sahaja hobi, kemahiran, tips dan apa-apa sahaja idea yang anda dapat. Semuanya boleh buat duit. Dan bila anda baca E-Book ni, secara automatik anda boleh dapat idea nak buat konten apa sebab saya dah senaraikan secara umum semua jenis video yang boleh dibuat.

SAYA TAKDE KAMERA MAHAL...

Nak jadi Youtuber tak perlu banyak modal, guna kamera smartphone saja pun dah cukup. 24 jam kita bawa smartphone di dalam poket. Bila ada peluang dan idea, anda boleh rakam video, edit video dan buat konten di mana-mana sahaja. Rugi jika tak manfaatkan smartphone anda.

Kena Beli APP/SOFTWARE EDIT VIDEO Ke ?

Software/app untuk edit video banyak yang percuma dan tak payah beli. Kebanyakan basic function sangat mudah difahami. Oh ya, kadang-kadang video yang tak edit langsung atau video yang raw lagi orang suka dan tinggi viewnya.

SAYA TAK TAHU BERCAKAP DEPAN KAMERA...

Kalau anda tak reti bercakap depan kamera, tak payah buat video jenis bercakap. Banyak lagi tema video tak bercakap. Kalau nak diikutkan, sebenarnya semua tema video kita boleh buat jenis yang hanya ada tulisan caption serta muzik latar sahaja. Tak perlu pun bercakap. Kalau anda tak hensem atau tak lawa dan segan muncul dalam video pun tak apa. Boleh buat video jenis yang anda tak perlu muncul dalam video. Anda tahu tak, sekarang ni kelihatannya orang yang tak hensem pun viewnya lebih tinggi daripada orang yang hensem. Youtuber OKU pun jadi jutawan.

Malahan jika tiada idea pun anda boleh buat konten yang menjana pendapatan lumayan.

Contoh-Contohnya

Tengok ni sebagai contoh, video lenyek ayam mainan. View dekat 1 billion. Maknanya, dia dapat anggaran dalam 1 juta hingga 4 juta ringgit Malaysia. Boleh beli 2, 3 biji rumah. Ini baru satu video. Kalau banyak video?

Testimoni

E-Book Jom Jadi Youtuber

Harga Biasa, RM150. Harga Sekarang Hanya RM100. (JIMAT Lebih 30%)

Tekan butang “SAYA NAK ORDER ” untuk buat pembelian segera!

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah E-Book (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli E-Book ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau diPOS ke alamat rumah anda. Sila check bahagian SPAM jika anda tidak menerima sebarang email setelah membuat pembelian.

Tahu tak berapa lama saya dah jadi Youtuber ?

Bukan 5 tahun bukan 10 tahun. Tapi sebenarnya saya baru sahaja menjadi Youtuber pada tahun lepas iaitu 2019. Dengan menggunakan teknik yang betul, performance channel youtube saya dah macam channel yang berusia 10 tahun. Tengok ni, performance channel saya meningkat mendadak sebanyak 2631%.

Graf 2631%

Tengok sini pendapatan video saya. Bayangkan 1 video pun dapat setiap bulan, (ni purata setiap bulan ye. Bukan sekali je dapat), dapat sampai 587 USD yang bersamaan lebih kurang RM2300 lebih, yang ni pulak 3826 USD yang bersamaan lebih kurang RM15,000 lebih. Ini baru 2 video. Bayangkan jika channel youtube anda ada berpuluh atau beratus video.

Orang Luar Negara Pun Tengok Video Saya ?

Tak kira apa jenis video sekalipun ia boleh menjadi video international dan pasarannya amatlah luas. Tengok ni video saya, banyak negara yang klik dan saya dapat royalti berdasarkan berapa banyak orang yang tengok video saya. Ini kerana, bila orang tengok video saya, iklan akan masuk. Maka dari situlah saya dapat duit.

9415919-malaysian-currency-RM50-Stock-Photo-money-ringgit-malaysia

Ekonomi Makin Teruk, Tapi Youtuber Makin Masyuukkk !

Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Banyak bisnes yang terjejas dan tutup sekarang. Tetapi saya tak pernah dengar lagi orang tutup akaun youtube. Ianya merupakan model Work From Home yang terbaik semasa bencana wabak. Semasa bencana wabak, orang ramai duduk dalam rumah dan banyak menonton youtube sebab mereka bosan. Maka view semakin banyak dan income Youtuber semakin meningkat. Semasa bencana wabak juga matawang negara kita jatuh, maka Youtuber Malaysia dapat income yang lebih, sebab matawang convert dari USD kepada Ringgit Malaysia.

Bisnesman, Orang Berniaga, Taknak Lipatgandakan Pendapatan ?

Jika anda seorang bisnesman, selain dapat duit dengan cara monetize video, anda juga boleh dapat client di kalangan crowd youtube jika anda buat video atau iklankan perkhidmatan atau produk anda di youtube. Macam saya, saya dah lama berhenti jual barangan silap mata, tapi sehingga hari ini tak habis-habis orang tanya tentang barang silap mata sampai saya naik tension. Walhal saya dah tak upload pun video promo jual barang silap mata ke youtube.

Saya ada kawan yang menerima tempahan kek. Dia buat kek yang sangat cantik. Untung bersih sebiji kek dalam RM50 sahaja. Malangnya dia bukan Youtuber.

Tetapi bayangkan jika dia rakam proses buat kek tersebut dan dia upload dan monetize di youtube. Tengok ni ada Youtuber yang upload video dia buat kek yang mendapat 197 juta views!

Ini bermakna, hasil monetize untuk satu video ni sahaja dia mendapat anggaran sebanyak RM600,000.00!

Boleh beli rumah banglo !

wp2060600-gifts-wallpapers

Untungnya Jadi Youtuber, Boleh Dapat Barang Free

Jika anda sudah berjaya bina channel youtube anda dan mempunyai ramai subscriber, anda berpeluang untuk kerap mendapat dapat barangan percuma seperti makanan atau produk tertentu.

Ini kerana pengeluar makanan atau produk tersebut mahu mendapatkan khidmat anda untuk review produk mereka. Anda juga boleh kawtim sendiri dengan memperkenalkan channel youtube anda kepada mana-mana pengeluar produk dan tawarkan khidmat review, iklan dan sebagainya.

Saya kenal dengan seorang youtuber yang kerjanya hari-hari makan percuma di kedai-kedai makan terpilih. Dia akan rakam bagaimana makanan tersebut dibuat dan dia upload di channel youtube miliknya. Maka, kedai makan tersebut mendapat publisiti dan promosi percuma. Tudia! Sudah la dapat makan free, dia monetize pula video masakan tersebut. Untung berganda atas angin!

wp2523225-tax-day-wallpapers

Paling Best, Tak Payah Bayar Cukai !

Akhir sekali, kelebihan jadi Youtuber yang paling menarik ialah, jika anda jadi kaya raya atau jutawan sebab dapat duit hasil monetize, anda tak perlu bayar cukai pendapatan. Ini kerana, wang yang anda dapat adalah dari luar negara.

Untuk pengetahuan anda, wang dari luar negara dikecualikan daripada cukai menurut Perenggan 28, jadual 6 Akta Cukai Pendapatan 1967. Tapi zakat wajiblah dibayar.

Testimoni

E-Book Jom Jadi Youtuber

Harga Biasa, RM150. Harga Sekarang Hanya RM100. (JIMAT Lebih 30%)

Tekan butang “SAYA NAK ORDER ” untuk buat pembelian segera!

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah E-Book (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli E-Book ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau diPOS ke alamat rumah anda. Sila check bahagian SPAM jika anda tidak menerima sebarang email setelah membuat pembelian.

E-Book Paling Lengkap

Panduan Lengkap A-Z Menjadi Seorang Youtuber

E-Book sebanyak 199 halaman ini merangkumi pelbagai tajuk. Daripada seorang yang tak tahu apa-apa ataupun zero, sehinggalah anda berjaya terima pendapatan pertama. Semuanya disusun mengikut step by step. Malah saya berikan EXTRA ilmu seperti cara meningkatkan views, cara meningkatkan subscribers, cara lindungi channel Youtube daripada scammer, dan pengurusan hak milik.

Cepat & Mudah Difahami, Grafik Yang Menarik

E-Book ini dalam Bahasa Melayu, mudah faham dan amat jelas. Lengkap dengan gambar-gambar. Baca guna smartphone, tablet, laptop atau PC je. Bukan buku fizikal tau! Ia dalam bentuk PDF dan dihantar terus ke emel anda. Berikut adalah isi kandungan E-Book ini :

Alangkah Ruginya Kalau Tak Mulakan Sekarang ..!

Sewaktu anda sedang berfikir dan berkira-kira nak start bila, nak buat content apa, sedar tak sedar ramai orang lain sudahpun memulakan langkah. Sewaktu anda baru nak mulakan video pertama, orang lain sudahpun menuai hasil.

E-Book ini sangat LENGKAP, PADAT, AMAT MUDAH DIFAHAMI & TIADA UPSELL! Anda dah tak perlu menghadiri sebarang kursus susulan berkaitan youtube atau membeli E-Book lain berkaitan youtube.

"Ramai Ada Channel Youtube, Tapi Tak Ramai Yang Tahu Buat Duit Dengannya"

Tuan-tuan dan puan-puan sekalian, ada orang bandingkan channel youtube saya dengan niat untuk memperlekehkannya. Sebab channel dia lagi banyak subscriber. Tapi bila saya check channel dia, rupanya tak layak monetize sebab banyak langgar pantang larang. Iklan tak masuk dan tak boleh buat duit pun “Ibarat ada bini lawa, tapi rupa-rupanya bini dia pondan. Nak buat apa.” Maka dengan itu, saya dengan sukacitanya ingin membantu untuk merealisasikan impian anda semua untuk menjadi Youtuber berjaya yang dapat menjana wang daripada kerjaya ini

Testimoni

Berapa Harga E-Book JOM JADI YOUTUBER?

(Hint: Bukan RM3,333)

Harga normal ilmu buat duit dengan youtube dalam E-Book ini biasanya ialah RM150 jika ia dibuat dalam bentuk kursus atau seminar. Tetapi kos untuk membuat E-Book ini amatlah tinggi seperti mengupah editor, mengupah grafik designer dan lain-lain mencecah ribuan ringgit. Tetapi dalam tempoh promosi ini, saya nak bagi diskaun. Anda hanya perlu bayar RM100 sahaja untuk dapatkan E-Book ini. Tetapi hanya untuk 100 orang pertama yang bertindak pantas sahaja. Kemudian harga akan dinaikkan PADA BILA-BILA MASA SAHAJA seperti dalam jadual berikut:

JOM JADI YOUTUBER (Pre-Promo) – RM40 Sold Out
JOM JADI YOUTUBER (Promo) – RM50
JOM JADI YOUTUBER – RM100 (SEKARANG)
JOM JADI YOUTUBER (Normal Price) – RM150

Tunggu..Bukan itu saja..!!

Dengan setiap pembelian E-Book Jom Jadi Youtuber anda akan dapat PERCUMA E-Book 107 IDEA KONTEN YOUTUBE

3D Ebook 107 Idea Konten Youtube

E-Book 107 Idea Konten Youtube ini menghimpunkan idea-idea untuk menghasilkan konten Youtube anda tanpa perlu pecah kepala memikirkan apakah konten yang hendak dibuat. Dengan adanya E-Book 107 Idea Konten Youtube ini maka lengkaplah ilmu anda untuk menjadi seorang Youtuber yang berjaya.

Ingat ye, INI ADALAH PERCUMA dengan setiap pembelian E-Book Jom Jadi Youtuber. Jom beli sekarang sebab sangat berbaloi-baloi !

E-Book Jom Jadi Youtuber

Harga Biasa, RM150. Harga Sekarang Hanya RM100. (JIMAT Lebih 30%)

Tekan butang “SAYA NAK ORDER ” untuk buat pembelian segera!

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah E-Book (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli E-Book ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau diPOS ke alamat rumah anda. Sila check bahagian SPAM jika anda tidak menerima sebarang email setelah membuat pembelian.